Yükleniyor...

Kaptan Paşa Halit Ziya Türkkan Sk. Bilaş Apt. D/C Blok 3/B 34384 Şişli/İstanbul

İşitme Cihazı Bakımı

İşitme Cihazı Bakımı
09 Şubat 2021, 23:42

İşitme Cihazı Bakımı

İşitme cihazınızdan en iyi şekilde yararlanmanızı sağlamak için aşağıda yer alan maddeleri uygulamanız önerilir. 

1. Nemden kaçının ve cihazı kuru bir yerde saklayın.

İşitme cihazlarınız küçük bir kabukta çok gelişmiş teknoloji ve devreler içerir. Neme maruz kaldığında ciddi hasara neden olabilir. İşitme cihazları artık suya dayanıklı hale getirilse de, duş alırken veya yüzerken hala çıkarmanız önerilir. Su ile temas ederse, hemen bir havluyla kurulayın. Asla saç kurutma makinesi veya başka bir ısıtmalı cihazla kurutmaya çalışmayın, çünkü yüksek ısı zarar verebilir.

2. İşitme cihazı pillerini sık sık değiştirin.

İşitme cihazı pilleri, uzun süre bırakılırsa cihazlarınıza zarar verebilir. Sıkışmış nem, pillerin aşınmasına ve cihazlara zarar vermesine neden olabilir. Cihazlar kullanılmadığında pil kapağını açmayı unutmayın. Herhangi bir nedenle, cihazlarınızı birkaç gün kullanmayacaksanız, pilleri geçici olarak çıkarmanız önerilir.

Ayrıca pilleri değiştirirken, cihazlarınızdaki pil temas noktalarını temizlemeyi unutmayın. Bu, kuru bir pamuklu çubukla hafifçe silinerek yapılabilir. Cihazlarınızdaki pil temas noktaları kirliyse, zayıf bir bağlantı oluşturabilir ve daha düşük performans sağlayabilir.

3. Cihazları kulak kirinden uzak tutun.

Kulak kiri, işitme cihazlarında performansın düşmesinin önde gelen nedenlerinden biridir. Ne yazık ki, cihazlarınızın kulak kiri ile temas etmesini önlemek pek de mümkün değildir. Bu yüzden zaman ayırıp sık sık temizlemek önemlidir.

İşitme cihazlarınızı her gün taktıktan sonra kuru bir pamuklu çubuk veya yumuşak diş fırçası ile cihazda olabilecek kulak kirini veya kalıntıları yavaşça çıkarabilirsiniz. Hem alıcıyı hem de mikrofonu temizlemeyi unutmayın.

4. Balmumu filtrenizi değiştirin.

Kulak kirini cihazınızdan çıkarmanın yanı sıra, balmumu filtresini veya balmumu koruyucusunu periyodik olarak değiştirmeniz gerekecektir. Filtre, balmumunun işitme cihazının dahili bileşenlerine ulaşmasını ve bunlara zarar vermesini önler. Bu, filtre üzerinde birikme görmeye başladığınızda yapılmalıdır.

5. Daima dikkatli olun.

İşitme cihazları eskisinden çok daha dayanıklı olmasına rağmen, yine de dikkatle kullanılmalıdır. Düşürmemek için daima güvenli bir şekilde tutun. Pilleri değiştirirken veya temizlerken, havlu gibi yumuşak bir yüzeye yerleştirin.

Kullanılmadığında, güvenli bir yerde saklayın. Asla çocukların veya hayvanların erişemeyeceği yerlerde tutulmamalıdır.

Yorum Ekle

Diğer Yazılar
Ani İşitme Kaybı Nedenleri Nelerdir? Ani İşitme Kaybı Nedenleri Nelerdir? 09 Şubat 2021, 23:34
İşitme Cihazları Kimler İçin Uygundur? İşitme Cihazları Kimler İçin Uygundur? 09 Şubat 2021, 23:36
İşitme Cihazı Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir? İşitme Cihazı Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir? 09 Şubat 2021, 23:39
Dip Kanal İçi İşitme Cihazı Dip Kanal İçi İşitme Cihazı 09 Şubat 2021, 23:41
İşitme Cihazı Bakımı İşitme Cihazı Bakımı 09 Şubat 2021, 23:42